Over ons

Overgewicht en obesitas kunnen enkel en alleen efficiënt worden aangepakt als de medische èn paramedische wereld samen een oplossing uitwerken. dJust omringt zich met dokters, voedingsspecialisten en diëtistes met één enkel doel voor ogen: u helpen een gezond gewicht te bereiken.

Voor al onze patiënten, of deze nu lijden aan overgewicht of niet, wordt nagegaan wat mogelijke gezondheidsproblemen zijn of welke zouden kunnen ontstaan en welke micronutritionele tekorten de patiënt heeft. Deze background check gebeurt aan de had van medische verslagen en de medische geschiedenis van de patiënt en zijn familie. Van zodra wij voldoende achtergrondinformatie van de patiënt kennen wordt er een geïndividualiseerd en aangepast programma opgesteld. Een programma op basis van gezonde voeding of een concreet afslankingsplan. 

Elke patiënt is voor ons een unieke casus. Vanaf de eerste consultatie wordt zijn achtergrond aan de hand van een vragenlijst geschetst. Hierbij worden voedingsgewoontes en levenskwaliteit (stress, kwaliteit van de slaap, vrije tijd, sport, etc.) onder de loep genomen. In functie van de resultaten, passen wij ons programma aan naar uw noden en behoeften. Vervolgens worden (opvolg)consultaties gepland met de diëtiste om ervoor te zorgen dat de patiënt gestructureerd en op lange termijn gewicht verliest zonder dat dit ten koste gaat van zijn spiermassa. Deze consultaties hebben daarbovenop ook een motiverende eigenschap en vergemakkelijken het afslankproces voor de patiënt. 

Een ideaal, gezond gewicht bereiken is één zaak, dit ook zo houden is een andere. Daarom willen wij de nadruk leggen op de stabilisatiefase en de ernst ervan. Dit is namelijk het belangrijkste onderdeel van het afslankingsproces. De patiënt wordt twee- of driemaandelijks gedurende twee jaar opgevolgd door een diëtiste. Op deze manier voorkomen wij dat de patiënt hervalt in oude gewoontes en op het rechte pad blijft. Stabiliseren op lange termijn is de enige garantie om efficiënt en effectief gewicht te verliezen. Pas na deze termijn kan de patiënt met trots klinken op zijn overwinning! 

Website by exsited.be
Sluiten

Zoeken